perhatian semua.

if kau rasa kau perlu putuskan hubungan dengan aku, kawan, do say it to my face. sumpah aku boleh terima dengan tenang sekali. perkara yang kau tengah buat ni, sangat tidak mengejutkan. macam aku pernah cakap, ianya cliche.

if a couple wants to break up, they'll declare declare themselves as 'divorced' or 'broken up'. so i don't see why friends can't declare the same thing, when truth is, they no longer talk or care about each other.

such bullshit!

i hate 'bosses'

i'm not your fucking punching bag.

so here's the thing about friends...

i can't and i don't want to rely on them.
i don't need friends to be around me everyday and knowing every single thing that i know.
i just need friends who can sit around with me sipping carlsberg and strongbows, every once in a while.

u darn right i'm lucky


eeeeee.

wanna geget you so bad!

soon, all this waiting will be over.

i'm so excited that i shiver at the thoughts of falling in love with you for the second time this jan 10.

and i also shiver at the thoughts of your return ticket date and sending you off for the second time.

i don't want a second for the latter.

just want you, here.

mulai hari ini, biar aku sepi.

ternyata aku tiada lagi passion terhadap banyak perkara. hilang bersama angin, macam asap rokok.

kalau dulu, i always have something to look forward to - i paint, i write, i cut off my shirts, i rearrange things, i watch dvd, i critic the movies i watched, i read, i learn, i play music, i pretend i play music, i hang out, i get drunk, i laugh, i dressed up..

now, coming back home means nothing else but having dinner and sleeping alone. if i'm lucky, i'll chat with my housemates or chat with pakcik hassan at 5th. then i'll wake up the next morning to my bantal busuk, repeating the same day after day.

yes honey, i am that old and i have no one to take this blame.

miscarriage of justice

saat ini, aku sedang memikirkan tentang suatu kebarangkalian.

berapa lama aku boleh bertahan dengan cabaran seharian dan adakah aku akan tampil dari semua itu as a stronger person or just broken?

aku tidak was-was tentang kekuatan aku. tapi aku masih risau tentang kerapuhan aku sendiri. i didn't exactly have the best track record when it comes to heartbreak.

jadi sedang aku menghisap rokok, sambil ditemani zar, aku sudah putuskan bahawa jalan keluar paling mudah bila di situasi begini ialah bow your head down and do whatever it takes to make the situation better for all. if 'better for all' is what you are looking for. but if you don't mind facing the ugly side by sticking to your 'principal' and not care about how it feels for the others involved, that's fine too. just bear the pain.

and like i said, for me, i'd rather bow. walau macam mana kuat sekali pun aku mahu defend diri aku.

losers of the world, unite!

the next 2 months and 1 week

so how far would you go for the ones you love?

"what's wrong with you?!"/ "why can't we have an understanding?"

i don't know.

maybe cos' we've been apart for so long?

i think, it's kinda hard to understand one's expression/ demeanour when you don't see them often.

but like i said, i don't know. what say you?

seksual.

"honey"

"aha..?"

"you know that photo of you and that short skirt showing off your shoes?"

"aaahaaaa...?"

"i got a hard on at the cc looking at that photo. what were you trying to do?! damn you!"

"ahahaha"

and i get sejenis lembapan,  just knowing you were thinking that.

now you said you want us to travel terengganu la, melaka la, lagi singapore la..

well you can pretty much forget that now. cos we ain't going out of the room, dirty boy.

jom semua, kita raikan kekosongan bersama.


it's not so bad when you have someone to celebrate it with you.
have a good jahanam weekend everyone! ;)

bagusnya bekerja dengan kapitalis, you'll get this thing called 'bonus'.

i know you're talking about me behind my back. to another friend of ours, who eventually wrote about it online. though i know that friend of ours tried very hard to keep the names confidential. aku tak makan cili, tapi terasa pedas. but i don't mind. i don't mind it because unlike you, buddy, i know i didn't speak about it to anybody else and i am cool, as texted to you then.

so yeah, i guess you really didn't mean it when you said you're sorry.

i really need to be distant from you, cos' right now, you are exactly like everybody else who'd left.

you're such a cliche.

aku tak ada kaki yang cantik. yang aku ada, cuma sedikit wang dan taste untuk kasut yang cantik. jadi?





therefore, i am one happy woman.

zaki

cukup.


bit bitter bites


friends are not superheroes, they are just humans.
and friends, are capable of saying bad things to you.
and they might not be there when you are in the deepest hole.

so, what makes a good friend?

i don't know. ask your good friend. 

sesetengah lagu, boleh bikin kau gila...

...dan membayangkan macam-macam imbasan imej di kepala.

contohnya macam toe's motronome yang diberi P tadi, aku imagine berada di rooftop menghisap rokok sambil angin kuat meniup rambut, dan dibelakang aku ada honey, yang memegang kuat pinggang empuk sambil kepalanya dilekuk leher aku.

dan lagu dari spritz pemberian P juga, aku bayangkan aku baru bangun dari mimpi di tengah malam. sambil memandang ke luar tingkap. dan yang kelihatan, cuma bulan dan bintang terang. dan kalau ini movie, akan ada momen di mana aku flashback, ke momen aku di bilik bersama honey, half naked, satu masa dulu, 2 hari sebelum dia pulang ke co.mayo ireland. tatkala itu, aku meniarap di atas kakinya, dan sambil menelangkup, aku menangis.

.

sugarcoat

sekurang-kurangnya, aku ada momen² begini dalam hidup.
benda² inilah yang selalu menyelamatkan aku aku.

it's about time

eyyie, now 1 yr 6 months 28 days.


dengar sini, eyyie.

belajar cari hidup eyyie sendiri, ya? jangan lupa orang-orang yang pernah baik dengan eyyie. dan maafkan semua yang pernah memusuhi eyyie. eyyie, kena selalu sedar siapa diri eyyie dan kalau ada orang lain cuba ambil pergi diri eyyie, jangan berdiam. bangun, tentang dan teruskan hidup tanpa pedulikan yang lain. dalam keluarga kita, minda dan maruah tu lah segala harta yang kita ada. 

kalau satu hari nanti eyyie hilang tujuan, kembali pada apa yang eyyie tahu atau kembalilah ke blog ini.  di blog ni, aunty mok sudah sediakan segala yang kamu perlu tahu tentang hidup.

and someday when i'm gone, you must make sure this blog goes on.

that's how much i love you.

iKU

paramore (ending) @ bkt jalil


telefon berdering.

aku angkat gagang telefon.

aku tersenyum.

gagang telefon aku letak kembali.

this won't end well

aku tak pasti macam mana aku ke sini. ke daerah yang kita tidak lagi percaya tentang kebaikan sesama manusia. tiada lagi belas. yang ada cuma kekayaan dan ketamakan. tiada lagi peduli tentang konsekuensi memecah belahkan perhubungan akrab sesama teman dan kekasih.

dalam kes ini, aku yakin aku akan menang. tapi aku kurang yakin, yang mereka akan kekal memandang aku seperti seorang yang tak bersalah. kerana mereka mahu aku kalah dan tersungkur. mereka tidak mahu aku wujud di kalangan mereka. aku cuma seorang teman yang dikatakan dua muka, dan selalu menghasut orang lain melakukan kejahatan.

ironinya, mereka bercakap seolah mereka kenal aku. walhal, nama penuh mereka pun aku tak pernah mahu hafal. now i know the reason why.

soon they'll find out who i am. dan mereka akan menyesal buat benda ni kat aku. i'll make sure of that. bukan dendam. cuma aku mahu mereka dapat satu pelajaran yang mereka takkan lupa.

oh yes, i'll make them remember this.

c*nt

i'm trying very hard not to loose my evil.

if you're smart, you'd be very scared and leave me alone.

but apparently you're an imbecile that haven't had sex for the longest fucking years.

today onwards, you'll see that word embossed to your ugly forehead, everytime you look in the mirror.

shame on you, c*nt. you might as well loose your hijab and walk naked!

welcome back P!


aku pernah sebut satu masa dulu, bahawa dua manusia yang pernah akrab pada satu masa pasti akan bertembung di dalam satu dimensi yang lain. dan bila mereka bertemu, samada keadaan bakal pulih atau kekal hancur, itu mereka sendiri yang tentukan.

aku bukan wanita yang baik dan apa yang kau bakal baca mungkin sukar untuk dipercayai kerana bunyinya terlalu menggelikan.

honey,

i am not that girl who always have money to spend, expensive handbags to carry or shiny jewelleries to wear and not having to share stories like 'i have four bucks in my wallet' with their boyfriend.

i am that girl, who shared stories like 'i have four bucks in my wallet and have not one clue how to go home later' while crying, to her boyfriend. and fuck it if i sounded like a telenovela!

you are the most perfect guy for me, because you were always there to listen and help me out, but i can't be sure if i am still what you think i was when we first met. worse, you might just think i'm a mistake.

i don't blame you for thinking that way. i do have issues with myself. heck, i am disgusted with myself.
 
i could only hope that i am not mistaken. everything you read here in this blog, this is me. the girl you saw at that table @ jalan walter grenier, that is me. the girl you just heard crying on the phone, well, that is me too. 

i swear, that all i want is to share what i have or don't have, with you. and i would do exactly the same thing you did to me and more, unconditionally.

i love you that much.

your sayang,
si.boolat

the s word

beachy head, england*

aokigahara, mt fuji, japan

the golden gate bridge, san francisco

this aren't necessarily the photos of places i dreamed of going.
these picturesque hillviews are the location with the highest amount of suicide, in the world.
meremang dan menenangkan at the same time.

* the cure recorded 'just like heaven' & 'close to me' videos here.

aku jatuh hati pada simplicity.

october 11, 2010
back to my work station.

cuma tinggal lagi 12 minggu. bulan depan, katanya dia akan book tiket.

jadi untuk habiskan hari minggu yang kadangkala rasa panjang, aku selalu pastikan berjumpa dengan junkies² yang lain. pavillion, itu sanctuary kami untuk people gazing dan cuba mencari satu comfort di dalam kesesakan manusia² plastik.

hujung minggu lalu, aku dihadapkan dengan dua gaya hidup yang berbeza. pada hari sabtu, aku cuma keluar pada lewat petangnya, bertemu sama zac dan aaron. dan kemudian 2 teman se-MAS zac yang paling cool aku pernah jumpa pula sama menjamu dan langsung kami berkongsi pengalaman untuk 3 jam berikutnya. ada sejenis perasaan, kalau kau tahu, ianya boleh meremangkan kau. contohnya, pada satu ketika dalam cerita ini, aku merasa sangat² wujud, tenang, dan bahagia. untuk 4 jam, kami berempat cuma duduk berbual dan tidak sekalipun aku rasa bosan.

berlainan pula pada keesokan harinya, bila teman aku menjemput tuk aku pergi ke satu gig metal. aku ternyata sedikit berat hati untuk pergi. tapi mengenangkan teman ini teman baik yang selalu bantu aku saat aku tersungkur, maka aku ringankan lemak² ini untuk jadi lebih cooperative.

setibanya di sana, aku lihat lautan manusia yang hampir kesemua mereka berbaju hitam. typical gig scene. flashback hidup aku, circa 1998-2007. aku masuk ke dalam, dan kemudian aku dengar lagu²nya. band² awal teramatlah menjengkelkan. aku hampir saja terlantar di lantai kelab itu, akibat mengantuk yang merupakan satu signal kebosanan severe.

namun aku gagahkan diri. nasib aku baik, punya teman² yang hilarious. menghilangkan rasa hollow dalam diri ni dengan ayat² dan soalan² merapu mereka. hanya untuk mereka, aku di situ dan hanya untuk mereka juga aku bertahan sehingga hampir 7 jam lamanya. nasib baik, sil khannaz, infectious maggots dan satu band yang lebih junior, yang aku lupa namanya, berjaya membuat gig itu memorable.

dan selepas dibandingkan kedua² hari tersebut, aku hanya mampu mengulas bahawa aku semakin berusia. tidak lagi enthusiastic pada gaya hidup pantas dan memberatkan. aku kini cuma mahu duduk di mana² kedai kopi, atau tepi jalan, atau di rumah, bersama teman baik atau honey jika dia di sini, sambil menghirup teh'o ais atau latter kalau aku berduit, dan bercerita dan bercerita dan bercerita. aku bahagia duduk melihat gelagat manusia, dari menjadi mereka yang di dalamnya. sekarang ini, bila boss menjengkelkan pun, aku cuma jawab 'ok'. aku sangat kehabisan tenaga untuk menentang.

tapi jangan takut. ajaran punkrock masih selalu berada di belakang minda. biarpun aku tidak lagi kelihatan sepertinya. 

mungkin aku kini suka pada genre, simply(simple) punk.

akhirnya, aku jumpa sesuatu yang bisa buat aku marvel pada hidup semula

harapnya kau juga jumpa sesuatu yang a(muse)ing, hujung minggu begini.

never ever let your weekend go to waste. just get wasted!

homage to zulhusmie avi

zac & i@the beach boutique's pool

october 5, 2010
jalan raja chulan

that night, there was a certain calmness as i sat, talked, and walked side by side with zac, though both of our heads still strongly acquainted with the krabi trip. the trip that changed all seven of us in the most unusual ways.

'beb. aku dah pergi merata dunia. tapi krabi, is the best trip of my life'.

i just smiled at zac as he finished his sentence. i don't need to convince him more of how agreeable i am with him.

for a brief moment, i catched a glimpse of zac's eyes gazing the crowds upfront, but i somehow knew, that what he really saw was only us, there at krabi, free with not a care in the world. zac had to leave earlier for bangkok on our last day at krabi, and i could almost imagine how horrible it must felt for him to travel alone, leaving all the good things behind for another ride of his life.

that night, by the fountain in front of lot 10, we were different persons with the same timid hope. just us, chasing daylight out of this darkened night.

come on, zacko!

8th wonder of the world

October 5, 2010

dabbawallahs.

with six sigma rating of 99.99999% accuracy (which means only 1 mistake in 6,000,000 deliveries), and not even a single sort of technology involved (some even travel barefooted under the 42 degree celcius sun), i can't help but be amazed. it's almost magical seeing these indians carrying those tiffins on their head.

and they just make us white collars looked like real sissies yo. sissies!!!

corporate affairs

golf tournament.
a day with the mentally handicapped children.
premium items.
deepavali & season's greetings cards.
cny cards & money packets.
media contacts updation.
2011 mpi media relations training.
mpi-petronas majlis penganugerahan tokoh kewartawanan negara.
advertisement rates & packages from yellow pages.
@ffin e-newsletter jul-dec 2010 issue.
sponsorships/ donations matters...

just some of what my job entails.

buat from a to z. lakukan apa saja untuk meet deadlines. katakan 'ya' bila boss mengamuk. lepaskan marah pada bantal di rumah. datang awal dan balik lambat tanpa sebarang reward adalah cliche. balik awal masih subjek taboo. look all tres chic dengan pakaian² yang hanya mampu dibeli 6 bulan sekali. di depan client/ agencies aku paling hebat, nak balik duit takda, nobody knows. jangan letak harapan tinggi di sini. kerja 10 tahun belum tentu dapat tukar meja sekalipun.

glamour kan kerja corporate comms?

..and i can be anything i want in this world, they say.

penipu!

the moon

maya angelou said it best. people don't remember what you do. or what you say. but they will always remember how you make them feel.

dan aku percaya, aku tak akan lupakan mereka yang aku dah hilang. even when it hurts.to me, the good things will remain good, no matter how bad it turned out in the end.

minda aku akan selalu singgah di sini










these photos are even better than the ones on the web.
the gamble was so worth it.

next: dives, pageants, fish eyed faces & plenty of flesh. wait for it.

no wonder

seth is the god of violence, disorder, storms and chaos. he is the evil brother of osiris, who he killed. his father and mother are a god and a goddess. the reason why he became a god of storm was because he had the throne when osiris died. horus, osiris son, came and he battled seth. as result, seth died. this is why he became the god of storms evil, violence, disorder and chaos.

astaga.

jadi status aku di FB saat ini ialah '3 is the happiest number'

october 1, 2010

sebab 3 bulan saja lagi aku akan dapat lihat semula sesuatu yang akan memulihkan segala yang jahanam tentang aku.

ini dia, pembolehubah.



ada banyak perkara yang boleh aku katakan tentang movie ni. all the bestest things. but sadly, the only thing i can share with you ghost readers was what F said few days prior.

"the simpler it is, the harder it is".

google. wiki. buy the dvd. i can't help you understand how undescribably superb this cartoon is.

sampai juga aku di sorga



september 25, 2010
the beach boutique resort
had yao beach
krabi, thailand

aku ke sini tanpa plan, tanpa duit yang banyak, tanpa travel adaptor, tanpa kepastian tentang aku lepas atau tidak immigration check. tapi ternyata, minda boleh ubah apa pun. dalam kepala otak aku, aku dah lama sampai ke sini pun. setelah berhenti di beberapa immigration check point, aku lepas.

bayangkan, aku cuma pack barang-barang aku pagi tadi. tepat pukul 7.30 pagi baru aku betul-betul nekad untuk pergi ke krabi. ya, memang aku berat hati untuk pergi pada mulanya, atas sebab yang aku sendiri tak pasti. dan aku juga tak pasti apa yang membuatkan aku mahu pergi in the end. aku rasa, aku ke sini, mungkin kerana aku malas nak fikir. plus, aku dah beli tiket 8 bulan lepas.

by the way, did i mention that i'm actually in heaven? memang ada kuasa yang bawa aku ke sini. and when you don't know what to do, just trust your guts. nanti. you'll know later what i mean. :)

p/s: honey, sorry i didn't tell you i'm here when you called. i couldn't decide when we spoke. i wanted to text you but i can't, my phone is out of batt, and i couldn't charge my phone. here they only have two pin plug. i'll be back tuesday. and i'll tell you all about it. wish you're here. you'd love this place.

erm, ini sukar.

september 22, 2010

i hate the process and i hate the research and preparation part. but in this life, you'll get to do this many times.

i dread interviews and seeing doctors. yet, i got to do both on the same day. grrreat.

ini bukti betapa aku memang tak ambil peduli dengan benda2 remeh macam ni.

aku baru tahu tentang kewujudan charice pempengco hari ini. thanks  for letting me know, honey.

not that i want to brag, but i still wonder what made her so big, apart from being discovered on youtube at 13 and being the first asian to sing with all the biggest stars in all the most well known places. another singing sensation?

i mean, with youtube of course anything doable. even your cat can get famous.

sorry la, maybe it takes quite a bit to wow me these days.

p/s: wow-ed at how the pakistanis survived the massive flood and lived with practically nothing.

aku cuma mahu hargai kewujudan mereka dalam hidup aku.

dearest friends and loves (you know who you are), 

dah lama nak cakap ni. but now i'm reminded of it again so i'm gonna say it. i know i don't have many readers. my nuffnang stars still remains at 3 and unique visitors to my blog on average are only around 97 to 140 max.

so when you know there's a few who take their time to understand and get to know what you have to say, i couldn't help but feel truly blessed and loved. even when, sometimes i know people wrote nasty things about me in their blog. but i can't be mad at them for that. i know it's hard for people not to care what i said cos most of the time, what i said is true. and isn't that the best sign to know that people still cares about you?

anyways, here it is.

thank you for all your pautan at your blogs. you wouldn't know this, but i feel honored knowing you guys read what i had to say and respond to it by leaving your comments. (as far as i remembered, there's only one person who leave a rather harsh comment but i posted it anyhow because i love to see how people react to what i said here). aku tak kisah orang lain tak buat macam tu. tapi aku sangat kisah bila ada teman yang actually buat begini.

also, to my few silent readers,  from sukaconteng, wabakbilikgelap, sukamembebel, juliemarlina, unpoisioncynicalcynide, aklakhan, ruffology, from australia, from the u.s, from ireland, sometimes from thailand and indonesia, and of course those who googled pelalisibulat,

thank you from the bottom of my heart for reading and not passing judgment. well even if you do pass judgement, i must thank you for not saying it out loud. you guys are so awesome. i may be weird but i make friends too ya know, so don't be shy to drop your lines and we'll be instant friends, i promise you! :)


cheers,
si.boolat

so what if i say i love you everyday? why is that so bad? who make up all these rules anyway?

honey kata, bila dia balik nanti, kami berdua perlu ke suatu tempat yang jauh dari manusia dan lain-lain, selama 10 hari. antaranya tempat seperti pulau banding, hutan belum, gerik. atau pilihan aku semestinya pulau perhentian kecil, terengganu.

hanya mendengar berita ini sudah cukup buat aku meremang.

4 bulan saja lagi.  dan aku rasa aku mungkin akan pengsan melihat dia di airport nanti. rindu sangat.

kau orang faham ke perasaan in love macam ni?

you should try it sometime. ya know, not afraid of saying or showing what you feel...oh and also to make mistakes.

membebel bagus untuk terapi jiwa, selain ais krim dan seks.

september 21, 2010
3:54pm

ada banyak perkara yang aku tak ceritakan pada orang. sebab pertama, aku rasa ianya tidak perlu. dan kedua, nobody cares. seriously. aku selalu fikir, dalam dunia ni, siapa yang aku boleh ceritakan semua apa yang aku rasa? dan jawapannya tiada. even pada honey aku, aku tak boleh ceritakan semuanya. kenapa? sebab aku sendiri rasanya tak sanggup mendengar semua masalah orang, jadi kenapa perlu orang mendengar masalah aku? kalau aku tak boleh tahan, apa yang buat aku fikir yang orang lain boleh tahan mendengar masalah aku?

jadi ini amat menyedihkan. bila kau ada terlampau banyak perkara yang ingin kau kongsikan sama teman atau partner kau, tapi pada masa yang sama, kau tak boleh harap untuk mereka betul-betul faham. jadi in the end, kau terperangkap dalam masalah kau sendiri. dan masalah itu akan duduk berlumut di dalam kepala kau. dan aku rasa ini punca kepada semua yang gelap dan buruk di dunia ni. murderers, suicidal behaviour, rapists. mereka ini semua ada satu perkara di dalam diri mereka yang tidak boleh dikongsi dengan sesiapa pun, jadi akhirnya, yang gelap itu menular keluar dari diri mereka, tanpa sesiapapun boleh menutupinya. dan saat bila kita mulai sedar itu, semuanya dah terlewat.

atas alasan itu, aku berani berkonfrontasi. i speak my mind dan aku sememangnya tidak akan boleh jadi the talented mr ripleys. but of course i'm no saint. tapi aku sebolehnya cuba, untuk gradually lepaskan segala rahsia aku satu persatu pada orang yang aku benar-benar percaya, bila sampai waktunya. dan aku tak beritahu segalanya pada satu orang sahaja. geng A, akan tahu sesuatu tentang aku yang tidak ada seorang yang lain pun tahu. begitu juga geng B. dan C. atau D. rahsia juga satu harta pada aku. amanat yang aku yakin bakal jadi berguna pada orang-orang tertentu dalam hidup aku, bila aku dah tiada nanti.

jadi inilah cara aku jalani hidup ini sekarang. aku akan sayangi mereka yang aku mahu sayang sampai aku mati. aku akan sayang segelintir golongan lain yang bencikan aku. aku juga ada benci pada mereka yang dah lukakan hati aku dan yang tak mahu menerima maaf aku. aku akan cuba think highly of everyone dan pada mereka yang pernah berbuat baik pada aku, percayalah aku tidak mudah lupa tentang perkara-perkara begini.

lagi fakta, sesetengah orang rapat dengan adik beradik mereka, tapi ada sesetengah yang lain merasakan mereka tidak perlu untuk bercakap pun sama adik beradik mereka. ada orang suka bercakap, ada yang lain lebih suka diam. ada yang sayang mak ayah mereka, dan ada juga yang bencikan parents mereka sendiri.

jadi, ini aku. kamu mungkin tak setuju atau tidak suka pada cara aku tapi inilah dia yang aku suka. dan inilah dia yang aku tak suka.

aku wujud di kalangan kamu semua dan aku berbeza.

p/s: aku perlu berterima kasih pada mathematics and those who have taught me passionately about the subject. it is the most and the only subject that changed my life, apart from english. kalau kamu bijak, kamu tak akan ketawakan aku tentang hal ini. :)

percutian sama teman-teman memang sesuatu yang aku selalu hargai.

the view from the beach boutique resort. heaven for only rm50/night/person

september 21, 2010

there's no turning back. i'm packing my bags.

geng, sapa tak pakai bikini the moment kita touch down, korang bukan kawan aku. and also, there probably isn't going to be another next time. so please please have the most fun and no judging others, okay?

krabi here we come!

something kept me from reaching out


ada masanya, aku seolah melihat diri aku sendiri, di dalam satu bola kaca. aku akan pegang bola tu, dan aku akan lihat, mini me yang hidup di dalamnya.

... aku dapat rasakan itulah pengakhirannya movie yang aku akan buat tentang diri aku, yang entah bila.

just come back when you think it's time.

september 17, 2010

you heard me. i'm done counting.

mungkin aku bukan seorang yang happy seperti yang semua mahu

i'm currently having the worst kind of diorrhea. it's been over 5 days and i'm still vomitting and purging. kepala sakit. badan lemah sebab tak telan apa-apa solid food.

sumpah, for the first time, aku tak sabar nak masuk hospital.

hiatus

i'll be back monday, sept 13.

try to have a great raya semua, okay? :)

sebak

september 8, 2010

banyak berita mengujakan harini. dan ini jarang-jarang berlaku.

jadi aku anggap, ini petunjuk. yang memang ada tempat yang lebih baik untuk kita semua di luar sana. sanctuary, yang hanya kita bole gapai dengan kesakitan bertahun.

tahniah F. aku tumpang bangga melihat kau di anak tangga yang lebih tinggi.

jangan takut dan jangan tunggu untuk aku ada di situ. hidup perlu terus, walaupun itu memerlukan kau untuk meninggalkan satu ruang selesa, ataupun seorang teman baik jauh di belakang. 

somethings gotta change. kan?

untuk pencinta amateur, watch & learn.


cinta dan perasaan, memang tak boleh dipaksa.
macam air mata aku yang keluar bila aku lihat ini
dan membayangkan betapa bertuahnya aku
dapat disayangi dan menyayangi seorang lelaki (bukan chauvinist)
seperti honey-ku.

p/s: i'm there with you this raya. believe that. 

bila tiada seorang pun kawan yang sudi meneman, maka..

aku sendiri ke pavillion, membeli tiket wayang, makan pop corn, duduk melihat dan berjalan seorang diri.

dan aku tak perlu buat ini semua sendiri, kalau kau ada.

LDR sucks.

mungkin happiness datang dalam bentuk begini. long, and what looks like a champ.

thank you, darling nodie! selamat jalan pulang ke malaysia ya buk!
jumpa nanti, can't wait!

today, i saw the other side of him.

september 1, 2010

nada tinggi, cynical dan lain lain.

so when you texted me to say sorry and all, i thought,

this is when i should swallow the pain and text 'love you'.

aku dah kental.

tak tau kenapa,

september 1, 2010

tapi aku nak sangat tonton movie si drew barrymore dengan si justin long tu.

it's so us. ;)

kalau aku menangis tentang seseorang, maksudnya aku sayang orang tu..

september 1, 2010

"i'm not pissed, but you make such a big deal out of this"

yes i do. i do because you are a big fucking deal in my life.

and it's the little things that matter.

katil yang bagus, adalah punca kehidupan yang lebih baik.


TROMSÖ
day-bed frame
single white


oh tak sabar tunggu hari esok! putih dan bersinar, teguh lagi padu, tanpa bunyi-bunyian jengkel. dengan katil ni, tak perlu lagi la mengangkat tilam ke lantai bila...

gegeg. :)

p/s: jangan kau perlekehkan rupanya yang kelihatan macam katil di hospital. it feels better than it looks.

aku lihat semua foto-foto zaman itu dan kemudian aku teringat cerita mama..

august 30. 2010

lalu aku kata "invaders must die!"

as much as i disagree with many things about this country, this is really home. i mean, what else could it be, kan?

selamat memerdekakan minda semua.

bahayanya bila dekat dengan aku..

august 30, 2010

aku senang lihat the darkest side of human.

aku dah terlalu kerap kenal dengan manusia yang mulanya sangat menyenangkan. tapi, bila mereka dihadapkan dengan satu ujian yang mereka tak tahu nak hadapi, mereka pantas saja melenting dan jadi lebih buruk dari musuh aku. 

aku dah mula nampak keburukan bos baru aku.

i see history repeating itself.

god forbids.

p/s: i am dark.

memandangkan kreativiti aku disekat hari ini di tempat kerja, maka,

august 27, 2010

lil' bluish piece of heaven @ ritz carlton, bali


..aku nekad malam ni nak berbogel, hisap rokok dan melukis tanpa henti untuk 2 jam. can't wait!

what's your freedom of expression like?

wish you guys get to make lotsa love this weekend, chiow bella!

"kentut la!" - boss aku bila mencarut

berkali-kali aku mainkan lagu khayalan si perempuan bertudung, yang suaranya aku selalu cemburu.

"~ almost made me move out of town. you don't want me to be around. but I stayed anyway.. just in case in case you you show up, in case you show up".

kau bukan orang pertama yang terpikir tentang hal ini yuna.

kita memang kena selalu bersedia untuk surprises. and i'm not talking about the good ones. dan jujurnya, macam mana sekalipun kita bersedia untuk momen tu, kita takkan pernah betul-betul bersedia untuk hadapi apa yang ada di depan.

so when it happens, it still hurts. we still chickened out. we still say all the wrong things.

kemudian, bila momen itu berakhir, kita akan berjalan pulang sambil kepala kita bernyanyi..

"what if?"

jadi, apa yang kau boleh buat when it's all too fucking late? sorry is cheap and so are words.

teguk finlandia la beb!

kekuatan dan kelemahan aku?

august 26, 2010

perfectionist, yang suka hancurkan benda yang perfect.

gila apa?

ya, aku masih tak nampak faedahnya membeli handbag yang berharga RM9,000 untuk tujuan apa sekalipun.

unless, the bag functions exactly macam poket doraemon.

bila sendiri, duit cepat habis.

august 25, 2010

tak percaya? try pergi shopping mall sorang-sorang bila kau berduit.

akhirnya. kasut kapitalis paling selesa dalam dunia.

kan bagus, bila takut, kita ada button switch off untuk padamkannya.


august 24, 2010
jln raja chulan, kuala lumpur

setiap kali honey call, aku akan menangis. atau rasa mahu menangis. maaf, aku tak sekuat mana. aku mudah murung. sebab aku tak sanggup dengar suaranya tanpa menyentuh atau berpelukan dengan dia. meletak gagang telefon adalah perkara paling menyakitkan kami terpaksa lakukan setiap hari.

19 minggu terakhir ni, kesakitan menunggu hampir tak tertanggung. i didn't handle it too well i must say. been drinking late nights and over weekend.dan aku  merokok, macam aku mahu mati esok.

aku takut.

tak wajar

bila akhirnya Kau temukan aku dengan orang yang aku sayang,
Kau selalu mahu letak mereka jauh dari aku atau putuskan hubungan aku dengan mereka.
kenapa?
aku tak layak untuk dapat hak ini kah? 
aku percayakan Kau, tapi Kau sikit pun tak percayakan aku?
huh, you're disspointing.
you are a fucking dissapointment!

les misérables

cher jean valjean,

il n'y a pas moyen d'échapper à son passé sombre, est-il monsieur?
même lorsque vous êtes la force du bien dans ce monde.


votre amant,
le boolat

god is hilarious


ini tidak adil langsung.
+ + +
happy weekend pembaca halimunan!

kurasa rasaksa

ada satu jiwa yang sangat bernafsu dalam diri aku. tapi disekat. tidak bebas. ia sedih. ia sakit. ia lemah. ia sudah mahu berhenti.

tapi aku tau. terpelanting jauh dalam diri aku, ada satu jiwa lain. jiwa yang ini bukan sekadar nafsu. ia tidak jinak. ia mahu memberontak. ia mahukan yang rad. ia tidak mahu mati. tapi akibat rutin, dan tekanan dari manusia lain jiwa ini kerapkali aku biarkan terasing. aku tunduk pada norma. aku pura-pura. aku conform. well, actually, dah banyak kali mati jiwa aku tu, tapi ia hidup semula akibat si cupid memanahkan potion cintanya yang..miraculous itu.

tapi cinta aku jauh. dan aku cuma boleh harap agar jiwa ini masih mahu terbang dan boleh merasakan bila cinta pulang.

jadi jiwa, jangan mati dulu ya.

19 minggu saja lagi.

eyyie


 1 year  and 5 months.
oh, rindunya pada kamu budak comel dan kecil yang bijak!

more(over)

after 6 months, st. mary is now on its 8th floor

aku tak perlu lagi membenci dunia. berkali-kali aku ucapkan itu pada diri aku hari ni.

no more hate. tak perlu lagi negatif. buang segala baju hitammu. punkrock sepatutnya buat kau sedar dan lebih menghargai hidup, bukannya terus berlawan menentang. buka mata, tegakkan kaki dan hadapi semua. dan kalau perlu, jadilah seorang yang ignorant.

kau ada cukup anggota badan, boleh bernafas, keluarga yang memahami, teman² yang menyokong, rumah untuk kau diami, duit untuk beri kau makan dan yang paling utama kau ada cinta.

jadi apa lagi yang kau mahu?

...

macbook. white. and basikal fixie yang aku jumpa di dutamas yang harganya sama macam macbook.

ah aku memang benci dunia!

at sunset

banquet hall @ 18th floor

"sayang, i realised that besides loving each other, we could also talk about anything under the sun for hours and hours. isn't that great? love you."

it's not great, sayang.

it's fucking great.

love you more.

verve my nerves


                                            

 there's absolutely nothing more to say, isn't there?

you've been warned

buat mereka yang call aku bertanyakan pasal bilik sewa di gurney heights, tolonglah belajar etika bertelefon sebelum call aku dan terus menjerit dekat telinga aku and tanya "ni sapa yek? nak tanya pasal rumah bla bla bla".

what the fuck lah!

itu dia

raya decorations @ pavillion

jadi aku dikhabarkan berita tentang kekecohan gara-gara statusnya yang radikal.

sebagai seorang yang percaya pada keadilan, maka aku, google namanya. aku mahu lihat dengan mata aku sendiri. sebaik sahaja aku tekan enter, nah, itu dia! berpusu namanya disebut orang. beratus yang lain memaut namanya.

kan aku dah bilang aku selalu (pernah) berkawan dengan mereka yang famous. and radical.

anyways, berbalik pada isu asal, aku hanya mampu membaca dan melihat reaksi orang-orang yang membenci tindakannya. dan sambil membaca pelbagai reaksi tipikal devotee itu, aku tersenyum kecil mengenang betapa manusia memang mudah dan pantas memberi komen, the minute they see a flawed response, if i may call it that.

pada aku pula, aku tidak langsung mahu menghinanya, seperti kebanyakan respon pembaca. walaupun kami sudah lama tak berhubungan, ini tak bermakna aku tak boleh faham tindakannya. aku pernah kenal dia. dan maka aku faham kenapa dia buat apa yang dia buat. dan atas dasar kefahaman yang tinggi itulah, aku masih lagi letakkan rasa hormat padanya. seperti juga pada manusia lain.

let me just say this. some people like chocolate. some people hate it. why? ada sebabnya, which only matters to that person. if at any point you disagree, then just disagree. you don't have to call somebody stupid, or sial, or bodoh or apa pun yang buruk, just because it isn't your cup of tea. you can think someone is stupid, but it ain't cool to call them one.

this applies everywhere and everything in this world. ini cara untuk respek, #1.

dan yang paling penting...jangan ingat kau lebih baik dari manusia lain. because if you do, this is how all hell break loose. ini, lessons for respect #2.

kalau aku berjumpa dia, aku sendiri kurang pasti jika aku masih lagi boleh berbicara atau pun senyum padanya. kebarangkalian untuk kami buat tak tahu lebih tinggi. tapi tanpa mengambil kira itu semua, dan kalau dia masih tidak jelek untuk singgah di sini melihat seorang yang aku pasti dia tidak lagi anggap sebagai teman, maka aku hanya mahu ucapkan satu perkara:

pack your bags, leave this country. and maybe, just maybe, i'll get a postcard from amsterdam.

room for rent (yet again)

this is the third change already in less than a year. i need somebody who can stay for good. tolonglah!

http://www.klue.com.my/klassifieds/21607

ku tahu kau mahu

aku baru sedar, dalam perjalanan hidup aku, aku dah banyak berkawan dengan orang-orang yang significant di dalam sesebuah (counter) cult(ure). or dalam erti kata lain, orang² yang popular di kalangan teman² mereka. dan aku, di sepanjang perjalan tu, tertumpang popular. funny.

aku rasa, perkara ni lah yang slowly construct pemikiran aku sendiri kepada jack of all trades, obsessor of none.

dan mereka yang aku pernah kenali ni, kebanyakannya bukan lagi kawan aku.

let's leave it at that.

heads up


confession: when i feel uninspired, i will observe the style and beauty tips in fashion magazines so the next day, i'll improvise my do, which will immediately boost my mood. and i love pavillion for the same reason. a year ago, i never bought fashion magazines and i would hate places with the most amount of yuppies in it.

what can i say, fashion pavillion saved my life.

have a great weekend uols!

jerit sambil selam dalam air

ARGHGGGHGGHGHGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGHGHGHGHG
HGHGHGHGHGHGHGHGHGGFUCKANGIEMOTHERFUCKERSTUPIDASSHOLE
GODIEALLMORONS!!!!!!!

inception of maurice


there we were. at some mountain peaks. me in faux fur jacket. you and your usual pair of glasses. there was a car. probably a wagon. then there was another person. felt like a friend of yours which i've known for years. but i've never seen him before, ever. or maybe i don't even remember much, cos all i can remember was the feeling. that feeling. free. no grudges. no hate. no pain. nothing to crucify.

we were in love.

there were snows too. which explains my faux fur jacket images. the roadside filled with what looked like white sponges. we talked about a lot of things. we were holding hands. we wrapped our arms on each other's shoulders. and then, there was the worst part about dreaming. that is, i could never recall the conversation i had with the other person. i remembered we laughed and talked but i couldn't remember, for the love of god, what uttered by us.

next scene. image of the back of my head. image of you eye leveled with me. suddenly i heard the album leaf's over the pond track. slow, almost unheard of. and out of nowhere, you took out a red toy plane and you handed it to me, humbly, with the most hopeful eyes. i can't be sure why you gave it to me but it felt special. that you and i, have this feeling for goes for ages till we couldn't stand to hold it anymore, that it was only necessary at that time for your feelings to show. though with a toy plane.

as i was holding the toy plane in my hands and soared it up to the skies, i realised that this couldn't get any better.

and i keep playing with that toy, till every images fades on the edges, just like what you see when you sprinkled water on an inked paper. our laughs was the last to follow.

and i woke up this morning, thinking... what have i done?

what have we both done that we can afford not to speak another word to each other anymore?

...memang merugikan.
 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space